Testimonials


“... Ik ben veel meer uitgerust! ...”

Tim Gorgels (32 jaar)

lees meer

“... Eindelijk onder die drie uur! ...”

Thomas Tomasian (41 jaar)

lees meer

“... Ik heb nu de juiste verhouding tussen omvang en intensiteit. ...”

Brendan Rillahan (44 jaar)

lees meer

Ben ik geschikt?


Je bent recreatief maar serieus

IronTraining maakt schema’s voor recreatieve duursporters die al (redelijke) ervaring hebben. Je combineert sporten met een (full-time) baan of een studie, je bent dus géén professional. Wel ben je serieus bezig met de sport. Je hebt een duidelijk en prestatiegericht doel voor ogen. Bijvoorbeeld om jouw tijd op een race aanzienlijk te verbeteren, over te stappen naar een langere afstand of je wilt andere disciplines toevoegen (triathlon).

Is jouw doel alleen gericht op het uitlopen van een race? Dan sluit onze trainingsmethode niet aan bij jouw wensen.

Je hebt voldoende tijd en discipline

Als je traint met een scherp doel voor ogen, is het belangrijk dat je voldoende tijd hebt of tijd maakt voor de sport. Het volgen van een schema vraagt om discipline, want er gaan veel uren gepaard met het bereiken van jouw doel. Houd rekening met de volgende tijdsbesteding:

Marathon Halve triatlon Triatlon

4-5 uur per week
Minimaal 4 dagen

7-10 uur per week
Minimaal 5 dagen
Minimaal 6 trainingssessies

9-15 uur per week
Minimaal 5 dagen
Minimaal 6 trainingssessies

 

Je hebt ervaring

Heb je besloten om jouw huidige niet-actieve levensstijl om te gooien, maar heb je nog nooit een hardloopschoen aangetrokken of nog geen meter gefietst? Dan sluit onze trainingsmethode niet aan bij jouw wensen.

Het is belangrijk dat je al redelijke ervaring hebt met duursporten. Hieronder staan richtlijnen waaraan je minimaal moet voldoen.

Hardlopers Wielrenners Triatleten

Je hebt al een halve marathon gelopen. Of je hebt al eerder aan een marathon meegedaan en jouw beste tijd ligt tussen de 2.45 uur en de 4.00 uur.

Het wielren niveau is lastiger te bepalen. Mocht je met een vermogensmeter fietsen, dan is een vermogen tussen de 3 en 4,5 Watt/kg lichaamsgewicht gewenst. Heb je geen vermogensmeter, dan kun je een tijdritje doen (op een normale racefiets) van 10 km op een vlak parcours. Het liefst bij windstil weer. Deze tijdrit moet een tijd tussen 15 en 20 minuten opleveren.

Je kunt borscrawl zwemmen, dat is noodzakelijk. Kan je dat nog niet, dan adviseren we om eerst 3 tot 6 maanden zwemtraining te volgen.

 

Voorbeelden

Herken je jezelf in (één van) deze voorbeelden, neem dan contact met ons op voor een intake. Dan kijken we samen hoe we jou het beste kunnen helpen om jouw doel te realiseren!

  • ‘Ik heb een halve marathon gelopen en wil nu voor het eerst aan een marathon meedoen’.
  • ‘Ik wil mijn PR op de marathon graag aanzienlijk verbeteren’.
  • ‘Ik wil graag experimenteren met een nieuwe trainingsmethode of een andere belasting om mijn prestatie te verbeteren’.
  • ‘Ik ben ervaren hardloper of wielrenner en wil mijn eerste triatlon gaan doen. Maar ik weet niet hoe ik de training het beste kan verdelen’.Neem contact op

Emailadres:

info@irontraining.nl

Vragen over trainingsschema:

feedback@irontraining.nl

contact formulier

Contact formulier verstuurd.
versturen

* Verplichte velden